maandag 2 september 2013

Ars Rediviva 1: Bach (BAM 11-12)


M'n computer was helaas kapot, dus dat nam enige tijd om alles weer hersteld te krijgen. Alles moest ook weer opnieuw geïnstalleerd worden. Bovendien krijg ik het komende maanden flink druk, dus ik zal wat minder actief zijn op de blogs.

Ars Rediviva is een Frans gezelschap dat bestond uit Claude Crussard, Claire Crussard, Dominique Blot, E. Ortmans-Bach, Jacqueline Alliaume, Sonia Lovis, Bernard Coqueret, Monique Brothier en Monique Deshays. Ze speelden oudere muziek, zoals deze sonate van Bach, die verscheen op 2 25cm 78t.platen van het merk Boîte à Musique (BAM).
Ars Rediviva werd opgericht in 1935 en bleef bestaan tot 1947, toen de leden omkwamen bij een vliegtuigongeluk. In de jaren '50 is er nog een tweede gezelschap Ars Rediviva opgericht in Tsjechië.
Van René le Roy (04.03.1898 - 03.01.1985) heb ik eerder een mooie opname gepost samen met het Pasquier Trio in het fluitkwartet no.4 KV 298 van Mozart. Lees meer over hem op Wikipedia.

Johann Sebastian Bach (arr. Claude Crussard): 
Sonate in G voor 2 fluiten en klavecimbel 
1  adagio    3:22
2  allegro ma non troppo    3:20
3  adagio e piano    3:13
4  presto    2:56
Ars Rediviva:
René le Roy en André Musset, fluit
Claude Crussard, klavecimbel
78t 25 cm: BAM 11-12  PART 954-7
Totale tijd:  12:51

Download mp3

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige site. Echt super dat je zoveel oude juweeltjes online zet. Ik ben zelf heel erg geïnteresseerd in historische uitvoeringspraktijk (vooral eigenlijk van opera waarbij je andere blog echt een schat van opnames bevat) en dit is gewoon onbetaalbaar!!!
  Terwijl ik door de site aan het browsen was, ontdekte ik ook de 1922 Henry Wood "Eroica" opname (september 2010). Maar ik kon deze niet langer downloaden. Is er en rede waarom deze niet langer online is? Kan ik deze opname ergens anders vinden?
  Dankjewel bij voorbaat voor welke informatie je ook zou kunnen geven over deze opname!
  Warme groeten,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie! Een jaar geleden trok mijn host de stekker eruit en waren al mijn uploads onbereikbaar. Ik heb aanvankelijk o.a. Zippyshare gebruikt, maar die verwijderen de link als het bestand een maand niet wordt gedownload, vandaar. Ik zal de Henry Wood opnamen opnieuw uploaden.

   Verwijderen
 2. Fantastisch! Dit is echt een super interessante opname. Dankjewel!!!
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Binnen afzienbare tijd hoop ik nog meer van Ars Rediviva te posten.

   Verwijderen
 3. Uitgegeven april 1937. Bizar, compleet ensemble dat ineens weg is... Fluitist was enige die overbleef, maar kan niet vinden of hij niet in het vliegtuig zat of crash overleefde...
  Groet (kleine) Rolf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Many thanks for this! PLEASE do post all the Ars Rediviva you can lay your hands on!
  www.jolyon.com has more info, including a passenger list. Click on Chamber & scroll down to
  Rosenmueller.

  BeantwoordenVerwijderen