woensdag 14 september 2011

Franz Sauer, orgel; Wolfgang Grunsky, cello (Christschall 93)Een eerdere Christschall post, met discografie van koordirigent en organist Josef Messner, vind je hier. Een catalogus van Christschall 78t. platen, helaas zonder data, vind je hier.
Deze plaat mist een klein hapje uit de rand, maar goddank net buiten de groeven... 

Let op de prachtige hoes waarbij links een organist is afgebeeld. De plaat is, volgens een stickertje, gekocht bij S. van Embden, Kalverstraat 4-8 in Amsterdam-Centrum, "Waar de schijvendraaiers zich thuis voelen!", aldus de sticker. 
De opnamen zijn gemaakt in Salzburg, met twee musici uit Salzburg, in de jaren '30.


Wolfgang Grunsky was cellist in Salzburg. In 1951 emigreerde hij naar Canada en doceerde cello en viola da gamba aan de Royal Conservatory of Music van Toronto. Hij was een specialist op het gebied van muziek uit de Renaissance.


Franz Sauer (1894-1962): was meer dan 40 jaar organist van de kathedraal van Salzburg. organist en orgeldocent. Van 1939-1946 was hij zowel directeur van het koor van de kathedraal,  als directeur van de Salzburger Liedertafel. Ook was hij professor aan het Mozarteum, waar hij muziektheorie en orgel doceerde.1  Giuseppe Tartini: Celloconcert in D: grave    3:51
    Wolfgang Grunsky, Salzburg: cello; 

   Franz Sauer, Domorganist, Salzburg: orgel
2  Johann Sebastian Bach: Toccata in C    4:23
    Franz Sauer, Domorganist, Salzburg: orgel
    
78t 30 cm: Christschall 93  4270/1 m1Download mp3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten