dinsdag 4 juni 2013

Friderike Bucher (Homocord)


Friderike Bucher (München, 04.06.1903 - ?) is een pianiste die ook pianoles heeft gegeven. Ze heeft in ieder geval gewerkt in München, Berlijn en Grünwald. 
Friderike heeft enkele Homocord platen opgenomen, in ieder geval 2 30cm en 1 25cm. Op eBay zie je astronomische bedragen voor haar platen. Nu worden er wel meer idiote prijzen vermeld op eBay, dat zegt me op zich niets. Kennelijk wordt de plaat als zeldzaam beschouwd, of wil de verkoper dat doen voorkomen. Ik heb één van haar platen, gewoon in de kringloopwinkel gevonden, met muziek van Schubert - een vroeg-elektrische opname.
Als ik de impromptu beoordeel vind ik het geen topklasse, ritmisch nogal onevenwichtig, met wat merkwaardige rubati en aparte accenten zo hier en daar. De Ländler komen beter uit de verf, maar zijn ook wat eenvoudiger. Toch boeiend deze 'dure' pianiste eens te horen.
Als iemand meer gegevens over Friderike Bucher heeft houd ik me aanbevolen. Ik zou b.v. wel willen weten van wie ze les heeft gehad en of haar carrière een beetje van de grond is gekomen.

1  Franz Schubert: Impromptu in f op.142 no.4    4:22
2  Franz Schubert: Ländler    4:16
Friderike Bucher am Bechstein-Konzertflügel
78t 30 cm: Homocord 4-9040-I/II  H-2-53040/1

Download mp3

1 opmerking:

  1. Yes, absolutely, boeiend - thank you! Best wishes, Nick

    BeantwoordenVerwijderen